Onze collega Nicolas heeft deelgenomen aan de Course des Géants

De "Race van de Reuzen" is 65 km lang en kent een niveauverschil van 3.500 m²

Onze collega Nicolas Godts heeft deelgenomen aan de 6000D, ook gekend als de Race van de Reuzen, in La Plagne. Dit jaar vond de 29e editie van deze trail plaats: 65 km lang en een hoogteverschil van 3.500 m.

Wat was jouw motivatie om aan deze trail deel te nemen?

Ten eerste vind ik het belangrijk een sportieve challenge op de agenda te hebben. Zo verplicht ik mezelf op regelmatige wijze te trainen gedurende het jaar. Bovendien deel ik de passie voor hardlopen en duathlon met één van mijn beste vrienden. Voor zijn verjaardag wou ik een origineel cadeau geven en zo kwam ik op het idee om samen deel te nemen aan de D6000.
Uit voorzorg had ik hem wel ingelicht vooraleer de tickets te bestellen – de kans was groot dat hij mij anders voor gek zou verklaren. Tot mijn verbazing zag hij de uitdaging onmiddellijk zitten! Ik kon dus zelf ook niet meer terugkrabbelen.

(de tekst gaat verder onder de foto)

Onze collega Nicolas heeft deelgenomen aan de Course des Géants

Hoe heb je de trail beleefd?

Je kan denken dat ik gek ben maar dit was slechts mijn tweede trail. De langste afstand die ik had gelopen was 28 km. Als kers op de taart overlapte een groot deel van onze training met het WK Voetbal; onze voorbereiding was dus vrij chaotisch. Het was dus een sprong in het onbekende. De race begon ik met een bang hart, onzeker of mijn lichaam de afstand wel zou aankunnen.
Tijdens de trail is de tijd heel snel vooruit gegaan, waarschijnlijk dankzij de prachtige landschappen. Aangezien we met twee liepen hadden we ook veel steun aan elkaar.
Het is zonder twijfel de moeilijkste sportieve uitdaging die ik ooit ben aangegaan. Op het moment van aankomst word je overmand door positieve gevoelens: je beseft dan pas welke weg je hebt moeten afleggen om daar te geraken. Bovendien hebben we een betere tijd gelopen dan gehoopt en verwacht. Het is duidelijk dat we euforisch waren! Na de race, komt de vermoeidheid de kop op steken en ben je er van overtuigd dat je nooit meer zo’n trail wilt lopen. Maar drie dagen later was ik al plannen aan het maken voor een nog ambitieuzere uitdaging.

 

Onze collega Nicolas heeft deelgenomen aan de Course des Géants